תהליכי פיתוח אישיים לנציגים?

 

הכירו את דנית ? מנהלת מרכז שירות לקוחות בחברה גדולה
הכירו את אלון ? ראש צוות ותיק ומוערך, כבר 3 שנים בתפקיד ראש צוות, לאחר שהיה נציג ונציג בכיר במשך שנתיים.

 

"אלון הוא נכס במרכז שירות הלקוחות שלנו! הוא היה נציג ונציג בכיר מצוין, ונכנס חלק לתפקיד ראש צוות. הוא עושה עבודה מעולה בניהול הנציגים, הם מעריכים אותו, מרגישים בנח לפנות אליו, והוא מצליח להניע אותם די בקלות. הצוות שלו כמעט תמיד מוביל מבחינת ביצועים, ויש לו מעט מאד בעיות של שימור נציגים."

❓אז מה האתגר מול אלון?
"אני מרגישה שהוא כבר לא מאותגר. אם בעבר הוא היה מתרגש מתפקיד ניהול הצוות, ומתלהב מהעשייה, היום אני שמה לב שהוא… פשט התרגל. קצת נח לו מדי בתפקיד. וזה לא שאני נגד נוחות, אבל אני בטוחה שעם כל הידע המקצועי והיכולות שלו בהנעת אנשים, יש לו עוד הרבה מה לתרום לנציגים ולמוקד."
❓דיברת איתו על זה?
"האמת שכן. פתחתי מולו את הנושא, וגם הוא אמר שבחודשים האחרונים העבודה מרגישה לו חזרתית, ופחות מרגשת. הוא מאד מחובר למוקד ולעבודה עם הנציגים והוא לא חושב לעזוב, אבל הוא היה שמח לעשות משהו חדש ולהוסיף קצת אתגר לתפקיד. הבעיה היא שלא הצלחנו להבין איך לקדם את זה"

 

גם לכם יש מנהלים ותיקים שזקוקים לאתגר???
יש לנו טיפ קפסולרי בדיוק בשבילכם 

תהליכי פיתוח אישיים לנציגים

מה זה –

ראשי צוותים ברוב המוקדים, מכוונים להובלת תהליכי פיתוח מקצועיים לנציגים לטובת שיפור ביצועים. הדבר בא לידי ביטוי בשגרות ניהול מובנות של משוב וחניכה, באימון נציגים תוך כדי משמרת, בשיחות סיכום חודש ועוד ועוד…
למעשה, אחד מהיתרונות בתפקידי ניהול ראשונים במוקד, הוא פיתוח מהיר יחסית של יכולות חניכה, הנעה והובלת נציגים. לכן, למנהלים שתהליכי הפיתוח המקצועיים כבר באים בקלות, אנחנו מציעים לעבור לשלב הבא – הובלת תהליכי פיתוח אישיים! כאלה שלא מוכוונים רק לעמידה ביעדי המוקד (KPI), אלא מתייחסים ליעדים של התפתחות אישית שיכולים לתרום להתפתחות הנציג בתחומים נוספים במוקד (KPAׂ).

פיתוח מנהלים תורם לפיתוח המוקד כולו

למה זה

כי מנסיוננו בשטח, אנו רואים שמנהלים משפיעים, שתורמים לפיתוח אישי של נציגים חווים סיפוק מהעשייה היומיומית שלהם במוקד.
כי לנציגים שמרגישים שמשקיעים בהם, ושהמוקד תורם להתפתחות שלהם ברמה האישית, ולא רק ברמה המקצועית – יש רצון להשאר לעבוד במוקד לאורך זמן.
כי תהליכי פיתוח אישיים מחזקים מאד את היחסים בין מנהלים לנציגים, באופן שתורם גם לשימור הנציגים וגם לרמת המחויבות של הנציג למוקד.

איך זה –

אז מה אנחנו ממליצים?
הנחו את המנהלים הוותיקים שלכם, לבחור נציג אחד, שהם רוצים לקדם ולפתח ברמה האישית.
הציגו בפניו, כי פיתוח אישי, בשונה מפיתוח מקצועי, עוסק בתחומים ומיומנויות שמשרתות את הנציג, לאוו דווקא בשיחה עם הלקוח. הנה מספר תחומים לדוגמא –
– עבודת צוות
– עמידה מול קהל
– לקיחת אחריות
– הובלה ומנהיגות
– כישורים חברתיים

הציעו למנהל לקיים שיחה עם הנציג, ולבחור יחד איתו, תחום להתפתחות עליו הם יכולים לעבוד יחד. משם, זה הזמן לתת לנציג משימות שונות שיתרמו לפיתוח התחום שנבחר. וכמו בתהליך פיתוח מקצועי, לבצע חניכה באמצעות תצפיות, שיחות משוב, ואימון תוך כדי עשייה.

אנו בטוחים שהתנעה של תהליכי פיתוח אישי בהובלת ראשי הצוותים הוותיקים במוקד שלכם תספק אתגר וסיפוק מהעשייה – גם לראשי הצוותים וגם לנציגים. וזכרו, תהליכים מהסוג הזה אינם פשוטים ליישום, לוו את ראשי הצוותים וספקו גם להם – תהליכי פיתוח אישיים 

עקבו אחרינו למיטב הטיפים מתוך
קפסולות הניהול הממוקדות שלנו
ובהצלחה 

הגיע הזמן לפיתוח ארגז הכלים לניהול המוקד?
צרו עמנו קשר– בשביל זה אנחנו כאן!