במציאות המורכבת השוררת כיום בישראל, המתח הלאומי והחברתי מחלחל באופן טבעי גם לתקשורת הבינאישית במוקד שלך. מצד אחד, לא נרצה לצנזר או להגביל את חופש הביטוי והשיח בין העובדיםות. מצד שני, בתקופה נפיצה זו קיימת חשיבות מוגברת להקפדה על תקשורת מכבדת ורגישה יותר מהרגיל.

במקום להכתיב על אילו נושאים מותר או אסור לדבר, אני מציעה לנהל שיח על האופן באו אנחנו מנהליםות ויכוח, להעלות אותו למודעות ואף להגדיר קוד תקשורת מכבד שמתמקד ב'איך' ולא ב'מה'. אלו הכוונות רלוונטיות תמיד אך בימים אלו חשיבותן מתעצמת.
המאמר הזה עוסק ב-5 הכוונות הראשונות לעסוק בהן, בבקשה –

התנהגויות מכוונות לשיחות בנושאים רגישים במוקד

  1. 1. מקשיבים עד הסוף:

  2. אחד האתגרים! במיוחד בימים סוערים. ועדיין אנא הקפידו, מקשיבים ולא רק שותקים ומחכים לתורינו, וגם כשלא מסכימים בתוקף עם הדברים. הקשבה מלאה היא הבסיס לכבוד הדדי, אין טעם לצפות לשום דבר מהשיחה אם לא התחלנו בהקשבה.
  3. 2. דברו ב-אני:

  4. כשאנחנו רוצים להביע את עמדתינו, כדאי מאוד שנדבר – עלינו! מה אני מרגישה ומה אני חושבת יעורר יותר הקשבה ופחות התנגדות מ-אתה טועה או – את לא יודעת על מה את מדברת. דיבור באני בעצם מעביר מסר של צניעות ביחס לדעות והעמדות שלי, שום דבר אינו אמת מוחלטת ונקודת המבט שלי לא מחייבת את כולם.
  5. 3. נמנעיםות מהכללות:

  6. מעבר לדיבור בגוף ראשון ולא בגוף שני (את.ה) כדאי גם להמנע מלדבר בהכללות כמו: כולם / תמיד / אף פעם. הכללות וקביעות מהסוג הזה בהכרח מעוררות התנגדות וסוגרת את השיח בעוד אנחנו רוצים לאפשר אותו ולפתוח אותו כמה שיותר.
  7. 4. כשדברים לא מסתדרים – מבקשים הבהרה:

  8. אם במהלך השיח נאמרו דברים שעוררו בנו התנגדות או שפירשנו אותם בצורה שלילית, חשוב לפני התגובה לבקש הבהרה. הכוונה היא בפשטות לשאול – 'למה התכוונת כשאמרת ש…?'
    בירור ובדיקה במקום הנחת הנחות הוא עקרון מנחה לניהול עימות בשיחה.
  9. 5. טונציה ומודעות לטונציה: 

  10. אני לא פה לספר לא.נשי מוקדים על חשיבות הטונציה, זה ברור לכל. יחד עם זאת, גם בשיח בין עובדים צריכה להיות מודעות להשפעת הטונציה ולחשיבותה. הנחו את העובדיםות – מזהים שהקול שלכםן עולה בווליום? עצרו את עצמיכם. לפעמים זה אפילו מחייב לעצור את השיחה ולהמשיך אותה בזמן אחר. עלייה בווליון כמו גם מאפיינים אחרים של התרגשות יתר (הזעה, עליית דופק, פיק ברכיים) אלו סממנים שאנחנו לא בשיאנו כדי לנהל את השיחה כעת, בטח לא כשיש לנו כוונה טובה להמנע מקונפליקט ולגשר על פערים.

מה עושים עכשיו?

מצאו את הפורום המתאים ביותר לדבר את הדברים, להפוך את אופן ניהול השיח שלנו אחד עם השני לנושא השיחה עצמה. אני מאמינה שההכוונה שלכםן תתרום לצוות המוקד גם מחוץ לגבולות המוקד כך שחשיבות ההכוונה הרבה יותר גדולה 😊

במאמר ה-2 בנושא נעסוק בהכוונות נוספות לניהול קונפליקטים לצוות המוקד (ולא רק) ועד אז, התחילו בשיחה החשובה הזו כבר עתה!

שנדע ימים טובים בקרוב,

שלך,
אורית מאוטוריטה

 

הגיע הזמן לפיתוח ארגז הכלים לניהול המוקד?
צרו עמנו קשר– בשביל זה אנחנו כאן!