בתקופה בה חוסר הוודאות ברמה הלאומית מאתגר את כולנו, יציבות ניהולית במוקד הפכה לנכס אסטרטגי של ממש. אתם, מנהלות ומנהלים, מהווים עוגן משמעותי עבור הצוותים שלכם בכך שאתם מאפשרים להם להגיע למוקד, להעמיק בעבודה המוכרת והצפויה, לתפקד ולהרגיש בעלי חשיבות ויכולת השפעה גם כאשר הסביבה החיצונית סוערת.
מהסיבות האלו הרגשתי שנכון דווקא בימים אלו לעסוק ביכולת שלכםן לטפח את היציבות הזו במוקד.
למה אני מתכוונת ביציבות ניהולית ואיך היא באה לידי ביטוי ביומיום שלכם?
קראו נא את 5 המאפיינים המפורטים מטה. המטרה שלי היא שתמצאו את עצמיכםן בין השורות, תגלו היכן תוכלו להתחזק עוד קצת וגם על הדרך תתחדד לכםן החשיבות הגבוהה של היציבות הזו – דווקא בימים אלו. בבקשה –
-
1.עקביות בתקשורת ובקבלת החלטות
מנהלים יציבים מתאפיינים בעקביות – אתם מציבים סטנדרטים ברורים ופועלים לפיהם באופן שיטתי ולאורך זמן. העקביות מייצרת תחושת ביטחון ומאפשרת לצוות לדעת למה לצפות, דבר כל כך משמעותי עבור כולנו בימים אלו.
בפשטות, איך זה נראה במציאות?
א. אתה מקיים פגישות אישיות וצוותיות מתוכננות במועדים קבועים ללא דחיות וביטולים
ב. אתה מקפיד על נהלים ומדיניות ללא אבחנה בין עובדיםות
-
2.חוסן רגשי והתמודדות אפקטיבית עם לחץ
מנהלים יציבים אינם חסינים מלחץ, אך בהחלט מפגינים יכולת גבוהה להתמודד עם לחץ מבלי שהדבר יפגע בתפקוד שלהם ו/או בסביבת העבודה שלהם. ככל שהחוסן הרגשי שלך יותר גבוה כך תוכל.י יותר לתמוך את הצוות שלך גם בימים המאתגרים הללו. מנהלים בעלי חוסן רגשי משדרים לצוות שלהם שאפשר לעבור יחד גם תקופות מאתגרות.
בפשטות, איך זה נראה במציאות?
א. את מקפידה לשמור על טון דיבור רגוע ומאוזן גם בזמני משבר
ב. את יודעת לזהות סימני שחיקה אצל אחד מחברי.ות הצוות ולהציע דרך התמודדות (אגב, גם את סימני השחיקה שלך עצמך את יודעת לזהות)
-
3. גמישות מחשבתית לצד שמירה על ערכים מרכזיים
כמה אני אוהבת לכתוב ולדבר על גמישות מחשבתית. מנהלים בעלי גמישות מחשבתית יידעו להתאים את עצמם לנסיבות משתנות מבלי לאבד את הערכים והעקרונות המרכזיים שמנחים אותם בשוטף ובכך לחזק את תחושת היציבות של הצוות.
בפשטות, איך זה נראה במציאות?
א. אתה מקשיב הקשבה אמיתית לרעיונות חדשים שעולים מתוך הצוות
ב. אתה מוצא את עצמך מודה בטעויות כשצריך ומשנה כיוון כשנדרש
-
4. תקשורת פתוחה ושקיפות מחושבת
מנהלים יציבים מאמינים בחשיבות התקשורת הפתוחה אך גם יודעים מתי וכיצד לסנן מידע באופן מושכל. את.ה מצליח.ה לייצר תחושת שקיפות שבונה אמון תוך הימנעות מהצפת הצוות במידע שעלול לייצר חרדה מיותרת. תקשורת פתוחה מייצרת אמון שבתורו מחזק את תחושת היציבות בקרב הצוות.
בפשטות, איך זה נראה במציאות?
א. עדכון שוטף של הצוות לגבי שינויים צפויים או החלטות שהתקבלו
ב. הסבר רציונל מאחורי החלטות מורכבות
ג. זמינות גבוהה לשאלות ופניות מצד חברי הצוות
-
5. פיתוח והשקעה בצוות לאורך זמן
מנהלים יציבים רואים בפיתוח הצוות השקעה אסטרטגית לטווח ארוך. את.ה לא מסתפק.ת בניהול השוטף אלא משקיע.ה בעקביות בהעצמת העובדים ובבניית יכולות צוותיות שיספקו לכלל הצוות תחושת התקדמות ומשמעות, שהן כמובן חשובות תמיד ובמיוחד בימים של חוסר יציבות חיצונית.
בפשטות, איך זה נראה במציאות?
א. הקדשת זמן לחניכה אישית ולמנטורינג
ב. זיהוי חוזקות של עובדים ומינופן לטובת המוקד
ג. חגיגת הצלחות והישגים של הצוות באופן קבוע
לסיכום, לאורך השנה וחצי האחרונות, במציאות של חוסר יציבות ברמה הלאומית, מצאנו לא פעם שהמסגרת התעסוקתית, השגרה והעשייה המוקדית – על כל מאפייניה, מהווה עוגן משמעותי בחיינו.
אני בטוחה שגם את.ה כמנהל.ת מוקד חווית בתקופה הזו תחושות של חוסר ודאות וחרדה כמו העובדים שלך. לצד זה, התפקיד והאחריות שלך כלפי הצוות שלך בהחלט מספקים מסגרת ומטרה שעוזרות להתמודד. האחריות, כך נראה, ממש שומרת.
שימור היציבות המוקדית תמיד הייתה לנגד עינינו, זהו אינו מצב סטטי אלא תהליך מתפתח.
דווקא בימים אלו, עבור הצוות שלך וגם עבור עצמך – עליך לשמור על מרחב של יציבות במוקד, מרחב שלא בהכרח שיש לו תחליף מחוץ לשעות העבודה עבור כלל חברי.ות הצוות.
ברור כי ככל שנשקיע ונטפח את היציבות בסביבה המוקדית כך נחזק את החוסן האישי שלנו ושל צוות המוקד.
שנדע ימים טובים בקרוב,
שלך,
אורית מאוטוריטה

הגיע הזמן לפיתוח ארגז הכלים לניהול המוקד?
צרו עמנו קשר– בשביל זה אנחנו כאן!