גם זמן תכנונים נדרש במוקד שלך

הפוסט הזה הוא סנונית ראשונה בנושא שכנראה תעסקו בו לא מעט (בכלל) בתקופה הקרובה.
בארגונים הגדולים שלב בניית תכניות העבודה מכניס לא אחת את כל הארגון לסחרור עשייה ובארגונים בינוניים וקטנים יותר לא תמיד שלמנהל.ת המוקד מעורבות בבניית התכנית.
למרות השונות הרבה ומתוך אמונה במידת האסטרטגיות של התפקיד שלך כמנהל.ת מוקד אני בוחרת בכל זאת לעסוק על קצה המזלג בנושא העצום הזה של בניית תכניות עבודה שנתיות. המאמר נועד לספק מסגרת הבנה והיערכות ראשונית לנושא ואני מקווה שגם יניע אותך לפעולה.

נתחיל מהבסיס, למה הכוונה בתכנית עבודה שנתית למוקד?
בפשטות, הכוונה למערך מטרות ברמת המוקד ולתהליכים שיאפשרו את השגתן במסגרת שנתית. תכנית העבודה אמורה להציע לקורא הבנה של המהלכים שתרצו לבצע במוקד בשנת 2024.

  • 5 נקודות חשובות בהיערכות לבניית תכנית עבודה שנתית למוקד

  • 1. עכשיו זה הזמן

    1. ספטמבר-אוקטובר זה הזמן להתחיל לתכנן את שנה הבאה. כך קורה ברוב הארגונים הגדולים ובכל מקרה, כדי להצליח לבנות תכנית מעמיקה ומשמעותית מספיק, להציע ניתוח מעמיק של משמעויות, לרתום את בעלי התפקידים וכמובן לאשר מסגרות זמן ותקציב – לטובת כל אלו (ועוד) נדרש זמן!
      החגים השנה מתחילים מאמצע ספטמבר אז אולי כבר כדאי להכניס ללו"ז שלכםן עכשיו מועד התחלת עבודה 🙂
  • 2. חזור ורענן

  • לומדים מהאחריםות | עכשיו זה הזמן!

    לא משנה במה תרצו לעסוק בשנה הבאה חשוב לוודא שהמטרות שלכםן תורמות למימוש האסטרטגיה הרחבה בארגון.
    אז אני מציעה להתחיל בדיוק מזה,  לחזור ולסקור את החזון-המשימה המרכזית והתכנית הרב שנתית (במידה ויש לך גישה אליה) של הארגון.גם אם יש לך כבר כיוונים מעשיים בראש חשוב לדעת לחבר אותם לאסטרטגיה הרחבה בחטיבה שלך או בארגון כולו.

  • 3. צא ולמד

    1. למידת עמיתים ובנצ'מרק על המתרחש במוקדים אחרים יוכל לסייע לך להבין לאן כדאי לקחת את הפעילות המוקדית בשנה הבאה, מהם מהלכי החובה ומה כדאי לקחת בחשבון בדרך.
      הניסיון של אחרים יהווה עבורך נקודת התייחסות לאופן והמידה בה מהלכים דומים יוכלו להתרחש אצלך במוקד ובארגון. זה הזמן להסתכל מסביב, לחפש נקודות התייחסות, דומות ושונות כאחד.
      כנס מנהלי.ות מוקדים שמתרחש אחת לשנה מתקיים לקראת סופה של השנה בדיוק מהסיבה הזו.
      אני מזמינה אותך להצטרף אלינו ולשמוע על כל מה שקורה עכשיו במוקדים שונים במשק, ברמה מעשית, המדברת לצרכים וסימני השאלה של מנהלי.ות מוקדים. מהרו להירשם מס' המקומות מוגבל.
  • 4. מתחילים ברמה הרעיונית

      1. בארגונים גדולים יש בדר"כ תהליך מובנה להיערכות ולאישור תכניות עבודה לשנה הבאהובכל מקרה אין מניעה שמנהלי.ות מוקדים ייערכו באופן מקדים ועצמאי, זה אפילו מבורך.
        בכל מקרה, חשוב להבין שתכנית שנתית לפיתוח המוקד מתחילה ברמה הרעיונית, זוהי בעצם הצעה רעיונית לפיתוח, שמותאמת לרמת הנהלה בכירה יותר לטובת אישור.
        התכנית הרעיונית היא שלב קריטי בתהליך והיא גם מכוונת לרתום בעלי תפקידים שונים לאישור המהלכים המוצעים בה.
        השלב המעשי, שלעתים אנחנו מעדיפים לדלג ישירות אליו, הוא רלוונטי רק אחרי האישור הרעיוני.
        בנו רעיונית את התכנית השנתית וקבלו אור ירוק להתקדם לשלב המעשי עוד לפני שתתקדמו הלאה.

      5. עוברים לשלב המעשי 

      1. עם קבלת האישור לתכנית הרעיונית אפשר לעבור לבניית תכנית מעמיקה יותר ומחוברת יותר לשטח.
        מודל SMART הוא אחד הכלים הפופלריים ביותר בידי מנהליםות כתבנית עבודה להגדרת מטרות מפורטות-בנות מדידה-בנות השגה-רלוונטיות ובמסגרת זמנים ברורה.
        שימו לב, חשוב שהתכנית שלכם תכלול מטרות חשובות ומשמעותיות ברמה המוקדית ו/או הארגונית בנוסף לתכולות הפיתוח אליהן אתםן מכווניםות. לדוגמא: יישום תכנית פיתוח מנהלים, הטמעת מערכת תקשורת פנים ארגונית חדשה ועוד.
      2. לסיכום,

      3. זה אמנם מפתה אבל חשוב לא לקפוץ לרמה המעשית

        עד כאן על תכניות עבודה שנתיות במוקד לשלב זה.
        אני מקווה שהצלחתי במעט להבהיר את התמונה ולסייע לכםן בהתכווננות לקראת התנעת הפרויקט הזה שנקרא 'תכנית עבודה שנתית'. בתור בעלי תפקיד משמעותי וחיוני בארגון אני מאמינה שעליכםן להיות מעורביםות בקבלת ההחלטות הזו ובוודאי שלהניע מהלכים לפיתוח המוקד שלכםן. אני מקווה שהמאמר הזה עורר גם את הרצון הזה ונתן הכוונה למימושו.

      4. בהצלחה בבניית התכנית השנתית ולהתראות בכנס,
        אורית מאוטוריטה

 

הגיע הזמן לפיתוח ארגז הכלים לניהול המוקד?
צרו עמנו קשר– בשביל זה אנחנו כאן!